러셀 공식 사이트를 보다 러셀에서 테이스팅 하는 방법을 설명해 놓았길레 이를 번역해 보았다.
오역이나 의역이 있을수 있으니 참고 바란다.
1. 우리의 버번위스키를 맛보는법
최대한 많은 맛과 경험을 쌓기 위한 위스키를 맛보는 가장 좋은 방법에 대해 종종 많은 질문이 있다. 어떤 술잔이 향을 돋보이게 하나요? 니트로 마셔야 할까요 아니면 얼음 위에 부어야 할까요? 우리는 러셀 리저브를 즐길 수 있는 유일한 방법이 있다고 생각하지 않지만, 우리가 그것을 마시는 방법에 대한 몇 가지 조언을 해줄 수 있습니다.
2. 위스키란?
엄밀히 말하면, 위스키는 발효된 곡물 매쉬로부터 증류되고 오크통에서 숙성된 증류주의 한 종류이다. 버번 위스키와 라이(호밀) 위스키는 모두 미국 위스키의 일종으로 엄격한 규정에 따라 둘 다 새까맣게 탄 오크통에서 숙성시켜야 한다. 종종 미국의 정신이라고 불리는 버번은 적어도 51%의 옥수수로 만들어져야 하며, 전형적으로 더 달콤한 맛을 제공한다. 이름에서 알 수 있듯이, 라이위스키는 적어도 51%의 호밀로 만들어져야 하며, 이는 더 매운 스타일에 적합하다. 둘 다 미국식 위스키 스타일이고 둘 다 맛있다.
3. 위스키 마시는 스타일
당신이 위스키를 어떻게 즐기는지는 전적으로 당신에게 달려 있다. 깔끔하게 니트로 마시느냐, 얼음 위에서 마시느냐, 위스키 칵테일을 마시느냐가 기호의 문제이며, 좋아하는 것은 위스키 스타일, 알코올도수 , 숙성 년수 등 위스키 자체의 품질에 따라 달라질 수 있다.
3-1. 니트
가장 순수한 형태의 스피릿을 맛볼수 있는 방법 . 깔끔한 맛은 통에서 바로 위스키를 맛보는 가장 대표적인 노트들을 제공할 것이다.
3-2 물과 함께
위스키에 물을 더하는 것은 단지 희석이 아니다. 때때로 물 한 방울만 첨가하는 것은 위스키를 '열리게' 할 수 있고, 새로운 층의 맛을 전면에 가져올 수 있는 분자적 상호작용을 유발할 수 있다.
3-3 얼음을 넣어서
어떤 사람들은 그들의 위스키를 차갑게 하는 것을 선호한다. 위스키에 얼음을 추가하는 것은 물과 유사한 희석 효과를 가질 것이지만 얼음이 녹으면서 더 오랜 시간이 걸릴 것입니다.
3-4 칵테일
어떤 사람들은 훌륭한 위스키를 감상하는 가장 좋은 방법은 그것을 다른 양질의 재료로 조화롭게 만드는 것이라고 믿는다. 잘 만들어진 칵테일에 층을 이룬 증류주, 리큐어, 시럽, 팅크는 위스키에 자연적으로 존재하는 몇 가지 맛을 끌어내는 데 도움을 줄 수 있다.
4 글라스 선택
올바른 종류의 잔을 선택하는 것은 여러분의 맛 경험을 극대화하는 데 중요한 부분입니다. 깔끔하거나 물 몇 방울로 즐길 때, 우리는 특별히 맛과 향을 집중시키기 위해 만들어진 글렌케런 잔에서 러셀의 리저브를 홀짝이는 것을 좋아한다. 러셀의 리저브 싱글 배럴과 같이 얼음 위에서 음미할 것을 마실 때, 우리는 액체 자체의 견고한 품질을 모방한 무거운 유리를 선호하는 반면, 제공되고 차갑게 유지되도록 의도된 더 섬세한 칵테일은 쿠페나 닉과 노라 유리와 같은 우아한 스템이 달린 잔에 가장 잘 제공될 수 있다, 스템은 당신이 손에 잔을 들고 있는 동안 당신의 칵테일을 데우는 것을 막는다.
5 외관 및 향
믿거나 말거나, 우리는 술이 우리의 입맛에 도달하기 전에 먼저 눈으로, 그리고 코로 위스키를 '맛' 본다. 위스키를 빛까지 들어 올려 색을 감상하고, 점성이 있거나 기름기가 많은 특성을 관찰한 후, 마지막으로 양쪽 콧구멍을 사용하고 향기를 완전히 받아들이기 위해 입을 벌린 채로 위스키를 코로 향을 들이마십시오.
6 위스키를 맛보다
마지막 단계는 위스키를 맛보는 것이다. 한 모금 마실 때, 위스키를 입속에 놔두고 혀에 위스키를 코팅하세요. 당신이 혀에 위스키를 느끼는 곳, 마무리의 길이나 짧음, 그리고 궁극적으로 당신이 정신 속에서 선택하는 맛에 주목하세요. 시간이 지남에 따라, 여러분은 어떤 맛을 선호하는지, 그리고 궁극적으로 어떤 버번과 라이가 여러분의 취향에 가장 적합한지를 선택하기 시작할 것입니다.
이하 원문이다.
How To Taste Our Bourbon Whiskey
There are often many questions about the best way to taste whiskey in order to get the most out of the experience. What kind of glassware accentuates the nose? Should it be sipped neat or poured over ice? We don’t think there’s one single right way to enjoy Russell’s Reserve, but we can give you some pointers for how we like to drink it.
What is whiskey?
Technically speaking, whiskey is a category of spirit, distilled from fermented grain mash and aged in wood containers. Both bourbon and rye are types of American whiskey, and according to strict regulation, both must be aged in new charred oak containers. Bourbon, often referred to as America’s Native Spirit, must be made from at least 51% corn which typically gives it a sweeter flavor profile. Rye, as the name suggests, must be made with at least 51% rye which lends itself to spicier qualities. Both are American whiskey styles, and both are delicious.
Whiskey Drinking Style
How you enjoy your whiskey is completely up to you. Whether you sip it neat, on the rocks, or in a whiskey cocktail is a matter of preference, and what you like can sometimes depend on qualities of the whiskey itself, including whiskey style, proof point, and age.
NEAT
The spirit in its purest form. Tasting neat will give you the most representative profile of tasting whiskey straight from the barrel.
WITH WATER
Adding water to the whiskey isn’t just about dilution. Sometimes adding just a drop of water can ‘open up’ the spirit, causing molecular interaction that can bring new layers of flavor to the forefront.
ON THE ROCKS
Some prefer their whiskey chilled. Adding ice to your whiskey will have similar dilution effects as water, but over a longer of period of time as the ice melts.
COCKTAILS
Some believe that the best way to appreciate a great whiskey is to surround it with other quality ingredients. The layered spirits, liqueurs, syrups and tinctures in a well made cocktail can help draw out some of flavors naturally present in your whiskey.
Whiskey Drinking Technique
SELECTING GLASSWARE
Choosing the right type of glass is an important part of maximizing your tasting experience. When enjoying neat or with a few drops of water, we like to sip Russell’s Reserve out of a Glencairn glass, which is specifically shaped to concentrate flavor and aroma. When sipping something to be savored on the rocks, such as a Russell’s Reserve Single Barrel, we prefer a heavy glass that mimics the robust qualities of the liquid itself, while a more delicate cocktail, served up and intended to remain cold, might be best served in an elegant stemmed glass such a Coupe or Nick and Nora glass, that prevent you from warming up your cocktail while the glass is in your hands.
APPEARANCE AND AROMA
Believe it or not, we ‘taste’ whiskey first with our eyes, then with our nose, before the spirit ever reaches our palate. Hold your whiskey up to the light to appreciate its color, observe any viscous or oily qualities, and finally nose the whiskey, using both nostrils and keeping your mouth open to fully take in the aroma.
TASTE THE WHISKEY
The final step is to taste the whiskey. When taking a sip, allow the whiskey to rest and coat your palate. Take notice of where you feel the whiskey on your tongue, the length or shortness of the finish, and ultimately the flavors you pick out in the spirit. Over time, you’ll begin to pick out which flavors you prefer, and ultimately which bourbons and ryes are best suited to your tastes.
출처 - 공식 사이트